عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با اشاره به تأخیر دولت در تعیین نرخ خرید تضمینی گندم، گفت: با توجه به تغییر نرخ ارز و افزایش هزینه واردات نهاده‌های دامی، ضروری است قیمت خرید تضمینی گندم به‌صورت منطقی و منصفانه اعلام شود تا کشاورزان از تولید گندم متضرر نشوند. 

دولت باید نرخ خرید تضمینی گندم را متناسب با افزایش نرخ ارز و نهاده‌های دامی اعلام کند 

حامد یزدیان در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت با بیان اینکه جلسات مقدماتی برای تعیین نرخ خرید تضمینی گندم در دولت برگزار شده اما روند اعلام قیمت بسیار دیر آغاز شده است، اظهار داشت: بارها در زمان تعیین نرخ ارز، تأکید داشتیم که اعلام قیمت خرید تضمینی گندم نباید با تأخیر انجام شود و در هفته گذشته نیز کمیسیون کشاورزی پیگیری‌های لازم را از وزارت جهاد کشاورزی و مجموعه دولت داشته تا هرچه سریع‌تر نرخ نهایی اعلام شود.
وی افزود: در حال حاضر تنوع دیدگاه‌ها در دولت درباره رقم نهایی وجود دارد و میان نظر دولت و صنف گندمکاران اختلافاتی در قیمت دیده می‌شود که باید هرچه زودتر به یک رقم منطقی و قابل پذیرش برای هر دو طرف نزدیک شود.
یزدیان با اشاره به مطرح شدن پیشنهادهایی در دولت درباره شناور بودن نرخ خرید تضمینی گفت: برخی نظرات بر تعیین نرخ شناور تأکید داشتند اما بیشتر کارشناسان و فعالان بخش کشاورزی با این دیدگاه موافق نیستند و خواستار اعلام یک نرخ ثابت و مشخص برای سال زراعی جدید هستند.
وی ادامه داد: مهم است که نرخ خرید تضمینی گندم با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها و نرخ ارز، به‌گونه‌ای تعیین شود که برای کشاورزان توجیه اقتصادی داشته باشد و باعث نشود گندم تولیدی در مسیرهای غیرضروری یا غیرمولد مصرف شود.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی در پایان بیان کرد: در هفته‌های گذشته نیز ریاست کمیسیون مکاتبات رسمی با دولت انجام داده‌ است تا با جمع‌بندی دیدگاه‌ها، نرخ خرید تضمینی گندم هرچه سریع‌تر اعلام شود و زمینه استمرار تولید پایدار این محصول راهبردی در کشور فراهم گردد./
پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار